militaire kamer rechtbank arnhem LJN BT2341

vonnis militaire kamer rb arnhem: mishandeling, bedreiging en smaad

more+
less-

Verdachte heeft zijn toenmalige vriendin W. [slachtoffer1] meermalen mishandeld en bedreigd met de dood. Ook heeft hij de banden van haar auto lek gestoken. Voorts heeft verdachte door middel van het plaatsen van advertenties op internet zich schuldig gemaakt aan smaad ten opzichte van die ex vriendin. Ten slotte heeft hij een vrouw mishandeld.

Op grond van wat hiervoor is overwogen is oplegging van een deels onvoorwaardelijke vrijheidsbenemende straf een passende strafrechtelijke reactie. De militaire kamer acht het van belang dat een voorwaardelijke vrijheidsbenemende straf wordt opgelegd, enerzijds om het opleggen van een bijzondere voorwaarde mogelijk te maken, maar anderzijds – temeer nu er nog steeds geen omgangsregeling met de minderjarige zoon van verdachte en mevrouw [slachtoffer1] tot stand is gekomen – om verdachte ervan te weerhouden zich weer aan soortgelijke of andere agressiedelicten schuldig te maken.

LOADING PDF: If there are any problems, click here to download the file.

Published In: Criminal Law Updates, Military Updates

Reference Info:Verdict | Netherlands

DISCLAIMER: Because of the generality of this update, the information provided herein may not be applicable in all situations and should not be acted upon without specific legal advice based on particular situations.

© John van Halderen, Smithuijsen Winters @ De Vries advocaten | Attorney Advertising

Don't miss a thing! Build a custom news brief:

Read fresh new writing on compliance, cybersecurity, Dodd-Frank, whistleblowers, social media, hiring & firing, patent reform, the NLRB, Obamacare, the SEC…

…or whatever matters the most to you. Follow authors, firms, and topics on JD Supra.

Create your news brief now - it's free and easy »

CONNECT

John van Halderen
Smithuijsen Winters @ De Vries advocaten

Smithuijsen Winters & De Vries advocaten is a leading law firm in the province of North Holland.... View Profile »


Follow Smithuijsen Winters @ De Vries advocaten:

Reporters on Deadline