[Event] Intern onderzoek met eDiscovery in het tijdperk van data privacy regulering

September 29th
Rotterdam, Netherlands
Association of Certified E-Discovery Specialists (ACEDS)
Contact
September 29th, 2023
1:30 PM - 4:30 PM CEST
AKD
Wilhelminakade 1
Rotterdam, Netherlands 3072 AP

Privacy wetgeving leidt tot uitdagingen in het gebruik van persoonlijke gegevens in interne onderzoeken. Het panel bespreekt de ins-en-out.

Over dit evenement

De data volumes die organisaties genereren groeien met ongeëvenaarde snelheid. Bij interne onderzoeken leidt dit diverse vraagstukken voor wat betreft de naleving van privacywetgeving bij interne onderzoeken. Welke informatie gaan we veiligstellen om de onderzoeksvraag te beantwoorden? Hoe gaan we daarbij om met persoons- en privégegevens van medewerkers? En hoe weegt het belang van het onderzoek ten opzichte van rechten op data privacy van het individu?

Privacy overwegingen spelen een belangrijke rol bij de opzet van een intern (feiten)onderzoek. Bottom-up onderzoek, met een vooraf gedefinieerde scope, limiteert de verwerking van de hoeveelheid persoonsgegevens. Maar het komt bij fraude onderzoeken ook regelmatig voor dat de scope niet van tevoren is bepaald. De onderzoekers geven dan de voorkeur aan een brede zoekopdracht, top-down.

Het panel van deskundigen behandelt deze en andere vraagstukken tijdens een bijeenkomst op vrijdag 29 september aanstaande georganiseerd door ACEDS Benelux.

Dit event wordt georganiseerd op het kantoor van AKD (Wilhelminakade 1 te Rotterdam) op vrijdag 29 september aanstaande. Start 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur.

PRESENTED BY:

Association of Certified E-Discovery Specialists (ACEDS)
Contact
more
less

Association of Certified E-Discovery Specialists (ACEDS) on:

Reporters on Deadline

"My best business intelligence, in one easy email…"

Your first step to building a free, personalized, morning email brief covering pertinent authors and topics on JD Supra:
*By using the service, you signify your acceptance of JD Supra's Privacy Policy.
Custom Email Digest
- hide
- hide